Invandringen kommer att kosta 10 000 kronor extra i skatt per person i Norge

publicerad 12 september 2017
Norges omvalda statsminister Erna Solberg har skenande kostnader för migrationen att hantera de kommande åren

Enligt Statistiska centralbyrån i Norge kommer massinvandringen till Norge att kosta 10 000 kronor extra per person varje år från och med år 2025.

En viktig orsak är att invånarantalet kommer att vara dubbelt så stort med den väntade invandringen i slutet av detta århundrade, som det skulle ha varit utan invandringen.

Befolkningsökningen som genereras av invandring från och med 2016 kommer vara 4,1 miljoner människor 2100, säger forskaren Erling Holmøy.

Antalet utomeuropeiska invandrare till Norge väntas öka. Foto: Greggery Peccary/CC BY-NC 2.0

Enligt Statistiska centralbyrån väntas flertalet av invandrarna att komma från länder i Afrika och Asien, grupper som idag har lägre yrkesdeltagande.

Det är så att den invandring vi får framöver kommer att domineras av folk som betalar väsentligt mindre i skatt än det de mottager av offentlig, skattefinansierad välfärd, om det är skola, utbildning, vård och omsorg eller kontantförmåner, säger Holmøy som uppskattar den extra skattekostnaden kommer att hamna på 10 000 kronor per år och per person.

 

Källa: abcnyheter.noStöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


166 870 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.