Utrikes

Invandringen kommer att kosta 10 000 kronor extra i skatt per person i Norge

Norges omvalda statsminister Erna Solberg har skenande kostnader för migrationen att hantera de kommande åren

Enligt Statistiska centralbyrån i Norge kommer massinvandringen till Norge att kosta 10 000 kronor extra per person varje år från och med år 2025.

En viktig orsak är att invånarantalet kommer att vara dubbelt så stort med den väntade invandringen i slutet av detta århundrade, som det skulle ha varit utan invandringen.

Befolkningsökningen som genereras av invandring från och med 2016 kommer vara 4,1 miljoner människor 2100, säger forskaren Erling Holmøy.

Antalet utomeuropeiska invandrare till Norge väntas öka. Foto: Greggery Peccary/CC BY-NC 2.0

Enligt Statistiska centralbyrån väntas flertalet av invandrarna att komma från länder i Afrika och Asien, grupper som idag har lägre yrkesdeltagande.

Det är så att den invandring vi får framöver kommer att domineras av folk som betalar väsentligt mindre i skatt än det de mottager av offentlig, skattefinansierad välfärd, om det är skola, utbildning, vård och omsorg eller kontantförmåner, säger Holmøy som uppskattar den extra skattekostnaden kommer att hamna på 10 000 kronor per år och per person.

 

Källa: abcnyheter.no

Liknande artiklar

Syrier i Sverige vill åka hem – men får ingen hjäl... Mohamad Sahid Alali kom till Sverige från Syrien 2015. Men när han nu vill återvända till Syrien får han ingen hjälp frå...
Redan över 50 000 beviljade uppehållstillstånd i å... Sammanlagt har 52 723 personer fått uppehållstillstånd i Sverige fram tills den sista maj i år. Trots att journaliste...
Magnetkamera användbar metod vid åldersbedömning... Magnetkameraundersökning är en användbar metod för åldersbedömning på pojkar, slår Blekinge Tekniska Högskola fast. P...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!  • Ämnen:
  • invandring
  • Norge