Invånare protesterar mot moské vid lutande tornet i Pisa

publicerad 22 augusti 2016
Det lutande tornet i Pisa drar till sig miljontals turister årligen

Planerna på att uppföra en moské med tillhörande minareter i närheten av det lutande tornet i Pisa har fått den italienska lokalbefolkningen att protestera.

Att en moské ska byggas bara 400 meter ifrån en av Italiens mest välkända sevärdheter har förargat invånarna i Pisa, rapporterar RT.

Under måndagen hade över 2 500 personer skrivit på en underskrift för att stoppa moskébygget. Det innebär att man med god marginal fått in tillräckligt med underskrifter för att en folkomröstning ska hållas i frågan.

– Hatet kommer inte från vår sida. Vi bombar inga flygplatser, tunnelbanor eller andra platser, där unga människor lyssnar på musik. Hatet komer från dem (muslimska terrorister). Vi italienare har alltid varit vänliga, men nu ser vi en pseudosolidaritet, säger Daniela Santanchè, politiker tillhörande det borgerliga partiet Forza Italia och en av företrädarna för arbetet mot moskébygget i Pisa, till RT.

Daniela Santanchè har även uppmanat italienare att ”ta strid för sin nationella identitet”, som hon menar hotas av muslimer.

För bara en vecka sedan utvisade Italien den tunisiske islamisten Bilel Chiahoui, som misstänktes planera ett terrorattentat mot det lutande tornet i Pisa, rapporterar RT.Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


142 370 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.