Indisk tonåring brutalt dödad efter misstanke om trolldom

publicerad 23 juni 2020
- av Per Nordin
Folkmassa från Odisha-regionen där mordet ägde rum. Personerna har ingen koppling till mordet.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


4360 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


En 18-årig man mördades av en grupp bybor efter han anklagats för att ha använt svart magi och genom denna dödat 17 bybor. Mordet skedde i Malkangiri-distriktet i delstaten Odisha i östra Indien.

Fyra unga män ska ha lockat ut tre tonåringar som misstänktes ha använt svart magi, till utkanten av byn, där de försökte slå ihjäl dem. Två av dem lyckades fly medan den tredje – 18-årige Samaru Madkami, blev ihjälslagen och styckad. Hans nedgrävda kvarlevor hittades tre dagar senare och de fyra männen anhölls av polis. Mordet ägde rum den fjärde juni i år.

Misstankarna om svart magi har sin grund i att 17 bybor dött under de senaste tre månaderna. Många av de som dött hade svullna ben och mage och flera av dem hade inte ens ork att stå upp. En grupp läkare är nu på plats i byn för att utröna vad som ligger bakom dödsfallen.

Trots att en vårdcentral bara ligger en halvmil bort hade ingen av de insjukna byborna sökt vård för sina krämpor. Enligt uppgifter ska byn ligga svårtillgängligt att ta sig till med fordon, vilket kan ha bidragit till att ingen sökt vård.

Att dödas över anklagelser om trolldom är ingenting nytt i Malkangiri-distriktet. I februari i år dödade en bybo sin granne, efter en misstanke om att även denne utövade svart magi.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!