Utrikes

Indisk tonåring brutalt dödad efter misstanke om trolldom

Folkmassa från Odisha-regionen där mordet ägde rum. Personerna har ingen koppling till mordet.

En 18-årig man mördades av en grupp bybor efter han anklagats för att ha använt svart magi och genom denna dödat 17 bybor. Mordet skedde i Malkangiri-distriktet i delstaten Odisha i östra Indien.

Fyra unga män ska ha lockat ut tre tonåringar som misstänktes ha använt svart magi, till utkanten av byn, där de försökte slå ihjäl dem. Två av dem lyckades fly medan den tredje – 18-årige Samaru Madkami, blev ihjälslagen och styckad. Hans nedgrävda kvarlevor hittades tre dagar senare och de fyra männen anhölls av polis. Mordet ägde rum den fjärde juni i år.
Misstankarna om svart magi har sin grund i att 17 bybor dött under de senaste tre månaderna. Många av de som dött hade svullna ben och mage och flera av dem hade inte ens ork att stå upp. En grupp läkare är nu på plats i byn för att utröna vad som ligger bakom dödsfallen.

Trots att en vårdcentral bara ligger en halvmil bort hade ingen av de insjukna byborna sökt vård för sina krämpor. Enligt uppgifter ska byn ligga svårtillgängligt att ta sig till med fordon, vilket kan ha bidragit till att ingen sökt vård.

Att dödas över anklagelser om trolldom är ingenting nytt i Malkangiri-distriktet. I februari i år dödade en bybo sin granne, efter en misstanke om att även denne utövade svart magi.

 


Per Nordin
per.nordin@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!