Hungerkris i 52 länder

publicerad 23 oktober 2017

FN:s mål är att utrota hungern till 2030, men trots framsteg är läget allvarligt eller alarmerande i 52 av 119 länder.

Centralafrikanska republiken är det land som är värst drabbat av hunger i världen, enligt Global Hunger Index, GHI, som nyligen presenterades. I landet har det inte gjorts några framsteg i kampen mot hungern under de senaste 17 åren. Men i 14 länder har hungern minskat med mer än hälften under samma period.

Enligt rapporten har hungernivåerna fallit med 27 procent sedan 2000. Men det finns stora utmaningar kvar. Hungerläget har undersökts i 119 länder, och det är allvarligt i 44 länder och alarmerande i åtta.

Men det kan vara värre än så. Några av världens fattigaste länder finns inte med i rapporten, eftersom det inte gått att få fram tillräckliga uppgifter från dem. Det saknas uppgifter från 13 länder. Det är särskilt oroande när det gäller Somalia, Sydsudan och Syrien.

Källa: IPS

 

 

Artikeln har tidigare publicerats i Miljömagasinet
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.