Hbtq-förskolor med pedofilkopplingar öppnar i Berlin

HBTQ-lobbyn

publicerad 13 oktober 2022
- av Jan Sundstedt
Könsmanipulation hbtq
Barn från fem år kommer i Berlin inom kort fostras i sann hbtq-anda.

I Berlin planerar hbtq-aktivister att nästa år öppna två förskolor med hbtq-prägel. Förskolorna ifråga riktar sig främst till lesbiska par men även till bögar. Läroplanen kommer bland annat innefatta utbildning om hbtq-världen och alla dess påstått positiva aspekter.

I Styrelsen för organisationen bakom förskolorna återfinns en sociologiprofessor som gjort sig ökänd för att relativisera pedofili och som tidigare försökt avskaffa den tyska byxmyndighetsåldern.

Berlin ses som en av Europas mest radikalt vänsterliberala huvudstäder. Hbtq-lobbyister och dess aktivister har också ett stort inflytande på det lokala politiska styret.

Det nya projektet är det första i sitt slag i Tyskland: Två hbtq-dagis öppnas under våren 2023 i stadsdelen Berlin-Schöneberg. Anläggningen kommer att ingå i den så kallade ”Lebenssort Vielfalt am Südkreuz”.

I byggnaden planerar Schwulenberatung (gay-rådgivning) Berlin ett flergenerationshus för homo- och bisexuella, transpersoner och intersexpersoner samt rådgivningscenter och vårdplatser. Förskolorna består av anläggningarna ”Pink Tigers” och ”Yellow-Green Panthers” där barnen ska få lära sig om hbtq-världen.

Förskola Berlin
Hbtq-förskolornas logotyper.

Unga barn

Syftet bakom dessa förskolor/dagis är att utbilda barn från fem år och uppåt om homosexualitet och övriga hbtq-livsstilar. Marcel de Groot, verkställande direktör för Berlin gay-rådgivningscenter som övervakar projektet ger sin syn på hbtq:

Termen som används av centret är LSBTI*, vilket betyder lesbisk, homosexuell, bisexuell, trans- och inter-kön. Asterisken är enligt de Groot avsedd att inkludera ”alla andra könsidentiteter och är en integrerad del av förkortningen”.

I platsannonserna för daghemsledningen finns bland annat fraser som ”tillhörighet till hbtq” samt ”mycket god kunskap om hbqt-personers livsmiljöer”.

Hittills har en förskolechef och en ställföreträdare anställts och sökandet efter nya pedagoger pågår.

En av de två tillhör också hbtq-rörelsen… Vi avvisar inte straighta personer som trots allt tycker att detta är bra, kommenterar de Groot.

Pedofilapologet i styrelsen

Kanske mer överraskande än själva utvecklingen är dock det faktum att Rüdiger Lautmann, en sociolog som har anklagats för att i årtionden ursäkta och relativisera pedofili, sitter i styrelsen för den organisation som ansvarar för de nya hbtq-förskolorna, rapporterar den tyska nyhetsbyrån FOCUS Online.

Rüdiger Lautmann
Rüdiger Lautmann. Foto: Wikipedia/CC BY-SA 3.0

Den numera pensionerade sociologiprofessorn var 1979 inblandad i ett försök att avskaffa den tyska lagen som kriminaliserar sexuella handlingar mot barn under 14 år.

Några år senare gav Lautmann ut en bok med titeln: Die Lust am Kind: Porträt eines Pädophilen (Begär efter ett barn: Porträtt av en pedofil). 1997 bidrog han till en pamflett med titeln ”Barndom och sexualitet” som hävdade att sexualitet mellan vuxna och barn ”i princip bekräftas”.

När Rüdiger Lautmann ställts inför anklagelser om att förespråka pedofili har han insisterat på att han bara försökt ”förstå pedofilförövarna och beskriva deras modus operandi”.

Marcel de Groot har betonat att Lautmann inte är inblandad i verksamhetens dagliga verksamhet och kommenterat att det skulle vara ”för problematiskt” om han vore det.

De Root underströk också att ”idén till daghemmen” inte kom från Lautmann. Som ett resultat av en Bild-utredning säger senatens utbildningsdepartement att man nu vill ha ett detaljerat organisationsschema som beskriver ansvaret för daghemmen.

I vår, när deras dörrar öppnas för allmänheten, planerar förskolorna att skriva in totalt 93 barn.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!