Utrikes

Här hånar Biden fabriksarbetare under valkampanjen

Joe Biden valde att förolämpa de missnöjda arbetarna.

Under sin valturné konfronterades demokraternas främste presidentkandidat Joe Biden av en upprörd fabriksarbetare som anklagar honom för att vilja ta ifrån medborgare den konstitutionella rättigheten att äga vapen. Bidens kontring blev att kalla arbetaren för “häströv” och att han var “full av skit”.

Den demokratiske presidentkandidaten Joe Biden är av allt att döma inte särskilt populär bland fabriksarbetarna i Michigan, och det blev inte bättre av Bidens turnébesök till en bilfabrik i Detroit under förra veckan. Biden konfronterades av upprörda arbetare som anklagade honom för att vilja ta ifrån dem deras vapen och rättigheter. Biden replikerade med att kalla en av dem för ”häströv” och deklarerade att en annan var ”full av skit”.
Biden hävdade dock bestämt att han stödjer konstitutionens andra tillägg och sålunda absolut inte vill ta ifrån någon deras rätt att äga vapen. När en av arbetarna vidare förklarade för presidentkandidaten att han faktiskt arbetar för honom som medborgare i egenskap av folkvald tappade dock Biden fattningen och visade att han inte delade den uppfattningen.

– Jag arbetar inte… Nu får du lägga av, var inte en sådan häströv.

 

En kvinna i Bidens entourage som försökte lugna situationen blev också under konfrontationen ”hyschad” av den märkbart irriterade presidentkandidaten.

Även tidigare har Biden varit i blåsväder med respektlöst beteende mot väljare. Bland annat kallade han en äldre man för “fetto” efter att denne frågat om Bidens politiska inblandning i Ukraina och en korruptionsskandal i där hans son Hunter tagit ut 3 miljoner dollar som styrelsemedlem i ett ukrainskt gasbolag under högst oklara omständigheter.

 

I dagsläget bedöms Biden just nu ha bäst chanser att bli demokraternas nästa kandidat till presidentvalet. Bernie Sanders som utmanar honom hoppas dock kunna plocka många röster av mer utpräglat vänsterorienterade väljare.

 

Isac Boman
isac.boman@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!