Här dödas nästan barnen av den maskerade skytten

publicerad 22 juni 2021
Plus

  En övervakningskamera fångade de dramatiska scenerna när en maskerad svart man med pistol försöker avrätta en annan man i New York – och där den beskjutna ser ut att använda två små barn som sköld mot skytten.

  Händelsen ska ha ägt rum i Bronx omkring 06:45 lokal tid under torsdagen och man kan se hur en beväpnad och maskerad skytt till synes legat i bakhåll för sitt offer och sedan konfronterar honom med draget vapen mitt på gatan.
  Den beskjutne afroamerikanen ser enligt filmklippet ut att försöka gömma sig bakom två barn och använda dessa som sköld – en strategi som kritiserats och hånats på sociala medier men som verkar ha haft önskad effekt.

  Den beskjutne överlevde nämligen med skottskador i ben och rygg och ska nu befinna sig på sjukhus och väntas överleva. Barnen klarade sig trots den extrema situationen utan fysiska skador. Enligt Breitbart ska gärningsmännen ha flytt från brottsplatsen på en moped som kördes av en annan person.

  Polisen har också gått ut med en efterlysning och en bild på en svart yngre man som man tror kan kopplas till skjutningen.

  Man noterar också att antalet skjutningar har ökat med 68 procent i New York jämfört med föregående år – detta trots att staden har bland de striktaste vapenlagarna i hela USA.