MORGONDAGENS DAGSTIDNING – måndag 26 februari 2024

måndag 26 februari 2024

The Guardian ber om ursäkt för fabricerade intervjuer

publicerad 27 maj 2016
The Guardians huvudkontor i London

En frilansjournalist som skrivit flera artiklar åt den brittiska dagstidningen The Guardian har manipulerat eller hittat på flera intervjuer. Nu ber The Guardian om ursäkt för journalistens tilltag.

Det handlar om en amerikansk frilansjournalist som skrivit flera artiklar åt The Guardians amerikanska utgåva. Nu har journalisten avslöjats hittat på eller fabricerat citat av personer.

The Guardian har efter avslöjandena valt att ta ner 13 artiklar från sin internetsida. Tidningen har också valt att be om ursäkt för det inträffade.

”Vi vill be om ursäkt till de människor som felaktigt citerats. Vi vill också be om ursäkt till er, våra läsare, för de fel som begåtts, och hoppas att det inte påverkat förtroendet som finns hos The Guardian. Vi lovar att bättra oss”, skriver Lee Glendinning, redaktör för The Guardians amerikanska utgåva, på tidningens hemsida.

The Guardian uppger att man tagit kontakt med frilansjournalisten, som i sin tur helt förnekar att han felciterat eller hittat på intervjuer med personer.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!


Share via
Missa inte en nyhet igen!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag!

Ta del av ocensurerade nyheter – fria från industriintressen och politisk korrekthet från Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning – varje vecka.

Send this to a friend