Grundare: Black Lives Matter struntar i svarta

publicerad 10 juni 2021
- av Isac Boman

Grundaren av den våldsbejakande svart makt-rörelsen Black Lives Matters avdelning i St. Paul, Minnesota, Rashad Turner, berättar nu att han lämnade BLM efter att han insett att gruppen i verkligheten inte alls bryr sig om svarta eller deras framtidsutsikter.

I ett videoklipp förklarar Rashad Turner hur han under hela sitt liv strävat efter att utbilda sig själv och förbättra sig trots sin fattiga och svåra barndom.

– Min mamma hade inte möjligheten att ta hand om mig så jag växte upp hos mina morföräldrar. De sa till mig att om jag ville förändra mitt liv till det bättre så var utbildning svaret. Så jag jobbade hårt i skolan. Jag kom in på universitetet Hamline och jag fixade en examen – den första i min familj, säger han och fortsätter att berätta hur han vidareutbildat sig och är ett levande bevis på att oavsett var ditt liv börjar någonstans så är kvalitetsutbildning vägen till framgång.

I videoklippet berättar Turner vidare hur BLM-rörelsen inte bara struntade i svarta ungdomars utbildning – utan aktivt också motarbetade detta av ideologiska skäl.

– I 2015 grundade jag Black Lives Matter i St. Paul. Jag trodde att den här organisationen stod för exakt det namnet antyder – att svarta liv har betydelse. Efter ett år på insidan så lärde jag mig att de bryr sig mycket lite om att bygga upp svarta familjer och de brydde sig ännu mindre om att förbättra kvaliteten på utbildningarna för studenter i Minneapolis.

Han förklarar vidare att BLM tydligt och högljutt ställde sig på lärarfackets sida och motsatte sig alla försök att skapa friskolor där eleverna kunde få bättre möjligheter till en kvalitativ utbildning.

Turner går så långt att han menar att BLM-rörelsen aktivt valt att skapa ”barriärer” för svarta barn och genom sitt motstånd till bättre skolor försämrar deras framtidschanser.

Den forne BLM-ledaren lyfter även fram hur svart makt-grupperingen tydligt tagit efter vänsterradikala idéer om att kärnfamiljen är en destruktiv norm som måste förändras och brytas ner – trots att ett stort problem för den afroamerikanska minoriteten är att många barn växer upp utan närvarande fäder.

Idag har Rashad Turner enligt egen utsago lämnat den våldsbejakande rörelsen och engagerar sig istället åt att försöka skapa bättre skolor och framtidsutsikter åt för barn i Minnesota.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!