Utrikes

Grekiskt stridsplan har kraschat i Egeiska havet

Det grekiska planet ska ha varit av typen Dassault Mirage 2000

Ett grekiskt stridsplan har kraschat utanför ön Skyros i Egeiska havet, rapporterar internationella medier.

Enligt uppgifter till tyska Bild ska planet ha kraschat på väg tillbaks till det grekiska fastlandet efter att ha mött upp ett turkiska stridsflyg som kränkt Greklands luftrum.

Det grekiska planet ska ha varit av typen Dassault Mirage 2000. Det är oklart vad som hänt piloten till planet. Det grekiska försvaret har skickat ut räddningspatruller till området där planet kraschade.

Spänningarna mellan de historiska ärkerivalerna Grekland och Turkiet har varit höga den senaste veckan och stridsflyg har deltagit i flera luftstrider mellan länderna.

Liknande artiklar

Över 60 döda i grekiska bränder Minst 60 personer ska ha omkommit i bränderna utanför Greklands huvudstad Aten. Semesterorten Mati utanför Aten, där ...
Makedonien kan byta namn Republiken Makedonien har kommit överens med Grekland om att byta namn till Republiken Nordmakedonien. Frågan om Make...
Turkiet hotar att invadera Grekland Turkiska politiker har uttalat hot om att invadera Grekland angående ett antal öar som Turkiet anser sig ha rätt till. Ä...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!  • Ämnen:
  • Grekland