Frimurarloger i det brittiska parlamentet

publicerad 5 februari 2018
- av Alexander Almqvist
Personerna på bilden har inget med artikelns innehåll att göra

Nu avslöjas det att det finns två frimurarloger som opererar inuti Westminster i London, som är säte för det brittiska parlamentet.

Det är den brittiska dagstidningen The Guardian som står för avslöjandet. Enligt tidningen ska dessa två loger vara till för parlamentsledamöter och politiska journalister.

De båda logerna, New Welcome Lodge och Gallery Lodge, ska vara så hemliga att inte ens journalisterna vetat om deras existens, förrän nu. Den förstnämnda logen är till för parlamentsledamöter och den sista är till för utvalda politiska journalister, skriver The Guardian.

Men David Staples, vd för United Grand Lodge of England, ser inte det som något konstigt att journalister och politiker är frimurare.

– I motsats till populistiska uppfattningar hjälper frimureriet de som har roller för att tjäna samhället i en bredare bemärkelse, bland annat journalister, politiker poliser och advokater, att vara bättre i dessa arbeten genom uppmuntran till att vara bättre människor. Deras medlemskap är positivt för dem både som individer och för samhället i stort, säger han till The Guardian.

Nya Dagbladet har tidigare kunnat rapportera att frimurare infiltrerat Londonpolisen Scotland Yard och även rättsväsendet i Norge.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.