Scotland Yard: Kriminella och frimurare infiltrerade polisen

Hemliga nätverk av frimurare används av organiserade brottssyndikat att korrumpera det straffrättsliga systemet, enligt en utredning från Londonpolisens högkvarter, Scotland Yard.

publicerad 16 januari 2014

[slider id=’15347′ name=’Frimurare’]

2002 skrevs “Operation Tiberius” som var Scotland Yards egna interna utredning som handlade om att kriminella och brottslingar lyckades muta polisen i London. I utredningen står det att poliserna som mutades var medlemmar i det mystiska brödraskapet frimurarna, skriver dagstidningen The Independent.

Under 2008 uppgav brittiska Serious Organised Crime Agency (SOCA) att kriminella nätverk mutade frimurarpoliser för att främja deras intressen.

Frimurarnas påverkan på rättsväsendet ledde till att Storbritanniens inrikesminister Jack Straw under 1998 bestämde att alla poliser och domare skulle offentliggöra huruvida de var medlemmar i olika frimurarloger eller inte. Förslaget stoppades då det ansågs “rättsvidrigt”, enligt The Independent.

I dag finns det över 8 000 frimurarloger i Storbritannien som består av sammanlagt 250 000 medlemmar.

 

 

Läs även:
Norsk polis: Många frimurare inom rättsväsendet

Foto: Man vyi
Foto: Man vyi

Fakta: Scotland Yard

New Scotland Yard eller Scotland Yard är högkvarteret för polisen i London (Metropolitan Police).

Scotland Yard har ett kontorshus på 20 våningar på Broadway i City of Westminster, omkring 450 meter från Westminsterpalatset.

Med Scotland Yard avses ofta i vardagligt tal Criminal Investigation Department (CID).

Källa: Wikipedia

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!