Fransmännen tror att inbördeskrig är att vänta

publicerad 3 maj 2021
- av Per Nordin

En enkät visar att en majoritet av fransmännen oroar sig för att landet är på väg mot ett inbördeskrig som orsakats av misslyckad multikulturalism, massinvandring och attacker på den franska nationella identiteten.

Bakgrunden är att 1000 aktiva och tidigare militärer tillsammans med 20 pensionerade franska generaler skickade ett öppet brev till president Emmanuel Macron där man varnade denne för ”dödliga faror som man menar hotar Frankrike – inklusive radikal islamism och de talrika invandrarghetton som brett ut sig över landet och där kriminaliteten är mycket hög.

Undertecknarna av brevet menar att den ”antirasistiska” rörelsen aktivt försöker starta ett raskrig genom att attackera symboler för fransk kultur och identitet, bland annat statyer.

Man menar också att ”fanatiska partisaner” försökt splittra samhället och skapat ett vakuum där islamister istället nu har tagit kontrollen och man konstaterar att ”Frankrike är i fara”.

Vidare lyfter militärerna också fram hur regeringens hårda behandling och repression mot proteströrelsen Gula västarna på ett tydligt sätt visat hur regeringen använder polisen för att upprätthålla sitt brutala förtryck.

Brevskrivarna anser också att Macron är direkt skyldig till kaoset och de många dödsfallen i Frankrike och om han inte stoppar det som håller på att hända nu så kommer resultatet att bli ett blodigt inbördeskrig.

Brevet fördömdes av regeringen och vänsterliberal media, men en enkät i den konservativa tidningen Valeurs visar att 58 procent av fransmännen håller med om militärernas budskap och också oroar sig för ett kommande inbördeskrig.

Hela 84 procent menar att våldet i samhället ökar och 73 procent att Frankrike håller på att falla sönder. Nästan 75 procent anser att den ”antirasistiska rörelsen” förvärrar rasrelationerna och 49 procent menar att militären borde kallas in och ockupera problemområden och skapa ordning i dessa.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!