Utrikes

Franska soldater påkörda i misstänkt terrordåd

I Parisförorten Levallois-Perret har sex soldater skadats sedan de blev påkörda av en bil. Franska myndigheter säger att det rör sig om ett avsiktligt dåd.

Attentatet inträffade vid 8-tiden på onsdagsmorgonen. Enligt Levalloius-Perrets borgmästare ska en gärningsman kört in sin BMW i en grupp med soldater och sedan flytt från platsen.

Det rör sig utan tvekan om en avsiktlig handling… BMW: accelererade när de (soldaterna) kom ut. Detta skede mitt i staden och gick väldigt fort, säger borgmästaren till fransk tv.

Gärningsmannen jagas nu av polisen. Sex soldater skadades i dådet, varav tre allvarligt, rapporterar RT.

Liknande artiklar

Flera döda i franska VM-firandet Minst två personer har avlidit i Frankrike till följd av det våldsamma firande som ägt rum i Frankrike efter att landet ...
Frankrike världsmästare i fotboll! Frankrike är världens bästa fotbollsnation. Landet besegrade Kroatien med 4-2 i VM-finalen i Ryssland. I finalen av f...
Islamistisk rappare ska uppträda på Bataclan i Par... Medine, en 37-åring öppet islamistisk rappare, ska uppträda på Bataclan – platsen där 89 personer dödades av islamister ...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!