Protesterna i Frankrike

Fransk polis förbjuder protester på Champs-Élysées

Paris huvudaveny Avenue des Champs-Élysées

Fransk polis meddelar nu att man har förbjudit demonstranter från Gula västarna att samlas vid både presidentpalatset, parlamentet och på huvudgatan Champs-Élysées.

Polischefen Didier Lallement kungjorde idag ett förbud mot alla protester på söndag den 23 mars tillhörande Gula västarna på Avenue des Champs-Élysées.. likväl som vid Place Charles de Gaulle (Trimfbågen), runt presidentpalatset och vid parlamentet (Frankrikes nationalförsamling).“, löd meddelandet enligt Sputnik News.
Proteströrelsen har demonstrerat mot regeringen både i Paris och runt om i landet sedan i mitten av november. Efter förra söndagens våldsamheter har president Emmanuel Macron begärt utplacering av trupper som skall skygga officiella byggnader i samband med helgens planerade demonstrationer.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!