Fox-producent: “Carlson sparkades som del i förlikning”

publicerad 20 maj 2023
- av Markus Andersson
Sean Langille bekräftar att mäktiga intressen ville få bort Tucker Carlson.

I en dold inspelning säger Fox News producent Sean Langille att kanalens populära nyhetsankare Tucker Carlson mycket riktigt sparkades från nätverket som del i en rättslig förlikning med rösträkningsföretaget Dominion.

Han berättar vidare att Fox ägarfamilj Murdoch var missnöjda med att Tucker Carlson lyft fram uppgifter om att FBI varit inblandade i stormningen av Kapitolium – samt det faktum att kanalen finansieras av läkemedelsjättarna och de stora techbolagen.

Nya Dagbladet har tidigare rapporterat om hur det kända nyhetsankaret och kommentatorn Tucker Carlson plötsligt lämnade Fox News – mindre än en vecka efter att nätverket nått en förlikning på 787,5 miljoner dollar med Dominion Voting Systems, som hade stämt Fox i ett förtalsmål värt 1,6 miljarder dollar relaterat till bevakningen av presidentvalet 2020.

En journalist från O’Keefe Media Group lyckades spela in Fox News-producenten Sean Langille när denne medger att Carlson sparkades som en del i förlikningen.

– De gav dem pengar. De säger att det inte var en del av det. Men vi får veta att Tucker fick sparken och att det var en del av detta [förlikningen].

– Han blev avsatt. Han tog upp saker som kostade företaget mycket pengar … Det var en del av det. Han tänkte gå efter att hela den här saken med den 6 januari var … Det var ett insiderjobb. Han gick efter den här killen Ray Epps, han sa att han var en FBI-agent på insidan … och uppmuntrade det i princip, fortsätter Langille och förklarar att Fox ägarfamilj Murdoch ”inte var glada” över detta.

Däremot tror han inte att nätverket kommer att förlora pengar långsiktigt på att Carlson sparkades – eftersom förmögna annonsörer kommer att vara mer villiga att betala för reklam när Tucker Carlson är borta.

– Det är Big Pharma. Vilket är galet eftersom vi skulle göra alla de här grejerna om covid-vacciner – och vi får pengar från Pfizer… Läkemedelsjättarna, de stora techbolagen.

Langille berättar vidare att hans vän – presidenthustrun Jill Bidens tidigare talesman Michael LaRosa, lämnade Biden-administrationen för att börja arbeta åt en PR-firma vars främsta klient var just Dominion Voting Systems – och pekar på att Dominion i och med detta faktiskt har en tät koppling till Vita huset.

– Han lämnade Vita huset för att bokstavligen gå ut och krossa en nyhetsbyrå som missgynnade hans chef.

– Det är han som utformar Dominions budskap till allmänheten, men ingen uppmärksammar det faktum att det här är någon som arbetade inom administrationen och som samarbetar med ett röstningsföretag för att krossa Fox News.

O'Keefe Media Group bildades 15 mars 2023 av James O'Keefe – grundare av och tidigare frontfigur för den granskande journalistgruppen Project Veritas.

James O'Keefe lämnade i februari i år Project Veritas efter en konflikt med styrelsen där han bland annat anklagades för ”finansiella överträdelser” och för att ha använt donationer och insamlade pengar till privat konsumtion och inköp av lyxprodukter.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!