Utrikes

Fortsatt slöjförbud i danska försvaret

Försvarsministern i Danmark, Trine Bramsen (S), kan inte se att det skulle finnas skäl att tillåta religiösa huvudbonader i försvaret. Det säger hon till tidningen Danmark på förekommen anledning.

En 19-årig muslimsk kvinna, som bär hijab, lämnade försvaret och kasernen efter fyra dagar, sedan hon nekats tillstånd att bära religiös huvudbonad.
Bramsen kommenterar, att uniformsbestämmelserna kommer att gälla även framöver. Det finns inget skäl att ändra dem, menar hon.

– Vi får in en bred skara unga människor i försvaret. Det finns sannolikt många önskemål om klädsel. Det handlar dock om säkerhet och uniformitet och inte om att skicka signaler, säger den danska försvarsministern.

Socialistisk Folkepartiet och De Radikale menar, att uniformsbestämmelserna borde kunna rymma en hijab, om den inte utgör säkerhetsproblem. Venstre är dock på samma linje som försvarsministern.

Sedan den 1 augusti 2018 är det förbudet i Danmark att täcka ansiktet på offentlig plats.

 

Källa: NB Nyhetsbyrån

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!