Fransk författare kritiserade den demografiska politiken – döms till fängelse

Befolkningsutbytet i Väst

publicerad 23 januari 2020
- av Isac Boman
Renaud Camus.

Den franske författaren Renaud Camus döms till villkorlig dom motsvarande två månaders fängelse efter att ha kallat massinvandringen till Europa för en invasion. Att Camus slipper sitta av tiden i fängelset beror på att han gått med på att betala 1800 euro till två organisationer som arbetar med att bekämpa nationalism.

Renaud Camus, som bland annat författat ”Det stora utbytet” som handlar om den demografiska utvecklingen i Frankrike och landets mångkulturella politik, dömdes för att ha ”uppviglat till hat eller våld baserat på ursprung, etnicitet, ras eller religion”, som är den franska motsvarigheten till hets mot folkgrupp, rapporterar Summit News.

Mer specifikt handlar fallet om ett tal från 2017 där Camus deklarerade att invandringen blivit en invasion och ett den oåterkalleliga kolonisationen är demografisk kolonisation genom att ersätta ländernas ursprungliga befolkning.

Det etniska utbytet, det stora folkutbytet är den största händelsen i vår nations historia sedan dess grundande. Som med andra folkslag, om historien fortsätter, så kommer det inte vara Frankrikes historia, sade Camus då.

Författaren har vädjat till att nå nationell konsensus om motstånd mot islamiseringen och försvaret av den västerländska civilisationen innan det är för sent. Särskilt hans tal om att de europeiska folken håller på att bytas ut ska ha upprört domarna, enligt tidningen.

De organisationer som Camus tvingas betala 1800 euro till för att slippa spendera två månader i fängelse är de kontroversiella SOS Racism och International League against Racism and Anti-Semitism (LICRA) som bland annat har anklagats för att arbeta för fortsatt massinvandring till Frankrike och för nära kontakt med vänsterextrema grupperingar.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!