Utrikes

Flera pojkar räddade ur thailändska grottan

Räddningsarbetet har pågått i snart en vecka

Fyra av de tolv pojkar som suttit instängda i ett översvämmat grottsystem i Thailand ska ha räddats och är nu ute ur grottan.

Ett thailändskt pojkfotbollslag blev instängda i grottsystemet Tham Luang i norra Thailand den 23 juni. I över två veckor har de tolv pojkarna, i åldrarna 11-16 år, och en 25-årig man, som var lagets tränare, suttit instängda i grottsystemet.

Men den 2 juli lyckades räddningspersonal få kontakt med de instängda pojkarna. De befann sig omkring fyra kilometer från grottans utgång. Samtidigt som räddningsarbetet pågått har pojkarna haft kontakt med personal vid gruvan. Under fredagen avled en dykare som hade frivilligt hjälpt till i räddningsarbetet.

Under söndagen inleddes en operation med 18 dykare som gav sig in i det översvämmade grottsystemet för att få ut fotbollslaget och deras tränare. Vattennivåerna väntas stiga under nästa vecka vilket gör det viktigt att få ut de instängda innan regnet tilltar. Fyra pojkar lyckades räddas ur grottsystemet vid onsdagseftermiddagen svensk tid, rapporterar BBC.

Pojkarna ska ha förts med ambulans till sjukhus. Det är oklart om de har några skador.

Liknande artiklar

Thailändska buddistmunkar dödade i tempelattack Under fredagen blev två buddistmunkar ihjälskjutna och två andra skadade i en tempelattack i södra Thailand. Vittnen ...
Alla instängda har räddats ur grottan Alla tolv pojkar och en vuxen har nu räddats ur det översvämmade grottsystemet Tham Luang i Thailand och är ute i frihet...
Thailands premiärminister tvingas avgå Yingluck Shinawatra. Foto: Flickr/APEC 2013/CC BY 2.0 Den thailändska författningsdomstolen har beordrat att landets...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!