Flera pojkar räddade ur thailändska grottan

publicerad 8 juli 2018
Räddningsarbetet har pågått i snart en vecka

Fyra av de tolv pojkar som suttit instängda i ett översvämmat grottsystem i Thailand ska ha räddats och är nu ute ur grottan.

Ett thailändskt pojkfotbollslag blev instängda i grottsystemet Tham Luang i norra Thailand den 23 juni. I över två veckor har de tolv pojkarna, i åldrarna 11-16 år, och en 25-årig man, som var lagets tränare, suttit instängda i grottsystemet.

Men den 2 juli lyckades räddningspersonal få kontakt med de instängda pojkarna. De befann sig omkring fyra kilometer från grottans utgång. Samtidigt som räddningsarbetet pågått har pojkarna haft kontakt med personal vid gruvan. Under fredagen avled en dykare som hade frivilligt hjälpt till i räddningsarbetet.

Under söndagen inleddes en operation med 18 dykare som gav sig in i det översvämmade grottsystemet för att få ut fotbollslaget och deras tränare. Vattennivåerna väntas stiga under nästa vecka vilket gör det viktigt att få ut de instängda innan regnet tilltar. Fyra pojkar lyckades räddas ur grottsystemet vid onsdagseftermiddagen svensk tid, rapporterar BBC.

Pojkarna ska ha förts med ambulans till sjukhus. Det är oklart om de har några skador.Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


142 370 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.