10 döda i collegeskjutning i USA

Minst 10v personer har rapporterats döda och 7 skadats efter att en masskjutning ägt rum på ett college i Roseburg, Oregon, i USA. Gärningsmannen ska ha oskadliggjorts.

publicerad 1 oktober 2015

Det är på Umpqua Community College vid Roseburg i Oregon som skjutningen ska ha inträffat. Enligt lokala tv-stationer varierar dödssiffran mellan 10 och 15 döda. Därtill ska uppemot sju personer ha skadats.

Polisen kallades till colleget vid 10.40-tiden på torsdagsförmiddagen lokal tid.

Enligt CBS var gärningsmannen en 26-årig man. När polisen anlände till colleget uppstod det en skottlossning mellan gärningsmannen och polisen, vilket ledde till att gärningsmannen sköts ihjäl.

Enligt Umpqua Community Colleges hemsida var hela collegeområdet en så kallad vapenfri zon, där det är förbjudet att bära vapen och knivar.

Umpqua Community College ligger knappt en mil norr om staden Roseburg och har cirka 3 300 heltidsstuderande och 16 000 deltidsstudenter.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.