Utrikes

Finsk riksdagspolitiker: Skrota HMF-lagen

Den finske riksdagsmannen Jussi Halla-aho, tillhörande partiet Sannfinländarna, säger sig vilja avskaffa lagen om hets mot folkgrupp (HMF) och brott mot trosfriden.

Halla-aho ska lämna in två lagmotioner. Tonaliteten i motionerna är att “främja yttrandefriheten och en realistisk diskussion om invandring”, skriver Hufvudstadsbladet.
För bara någon vecka sen klargjorde ungdomsförbundet till Samlingspartiet, landets största parti, att lagen om hets mot folkgrupp borde skrotas. Det skrev man i sitt nya principprogram som inte var uppskattat av moderpartiet och partiledaren och statsministern Jyrki Katainen.

Jussi Halla-aho är sedan tidigare dömd för just hets mot folkgrupp och brott mot trosfriden efter att ha publicerat ett islam- och invandringskritiskt inlägg på sin blogg.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!