FBI:s besked om Hillary Clinton

publicerad 6 november 2016
James Comey

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


19 730 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


FBI kommer inte att åtala presidentkandidaten Hillary Clinton för hennes hantering av klassificerade mejl. Det beskedet gav FBI-chefen James Comey på söndagskvällen.

Härom veckan kom det plötsliga och oväntade beskedet från FBI-chefen James Comey om att myndigheten beslutat att återuppta utredningen mot Demokraternas presidentkandidat Hillary Clinton. Detta berodde på att man hittat hundratusentals nya mejl från en server som tillhörde den skandalomsusade politikern Anthony Weiner, som varit gift med Clintons vice kampanjchef Huma Abedin.

På söndagen kom beskedet att FBI inte säger sig ha hittat någonting bland dessa mejl som skulle vara tillräckligt för att väcka ett åtal mot Hillary Clinton. Detta trots att det skulle dröja tills efter valet innan man gått igenom alla 560 000 mejlen, enligt källor som New York Times talat med.

Under denna process har vi granskat alla de meddelanden som skickades till eller från Hillary Clinton när hon var utrikesminister. Baserat på vår granskning har vi inte ändrat våra slutsatser som vi uttryckte i juli när det gäller utrikesminister Clinton, säger Comey i ett brev till representanthuset.

Även om Hillary Clinton och Demokraterna är belåtna över FBI:s beslut att lägga ner utredningen kring hennes mejl pågår det en separat FBI-utredning om Hillary och maken Bills stiftelse Clinton Foundation. Utredningen gäller bland annat om Hillary Clinton som utrikesminister givit fördelar till länder som donerat till Clinton Foundation.

Republikanernas presidentkandidat Donald Trump gått till hård kritik mot FBI efter att man valt att lägga ner mejlutredningen mot Hillary Clinton, som han menas skyddas av ett ”riggat” politiskt system, rapporterar Reuters.

FBI:s besked kommer samma dag som New York Post går ut med en avslöjande artikel om hur Hillary Clinton som utrikesminister låtit sin sekreterare skriva ut klassificerade mejl.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!