Franska presidentvalet 2017

Foto: Claude Truong-Ngoc/TechCrunch/CC BY-SA 3.0

Facebook fruktar framgång för Marine Le Pen

Publicerad 18 april 2017, uppdaterad kl. 7:11

I syfte att “minimera skadan” i fall nationalistkandidaten Marine Le Pen gör succé i det franska presidentvalet har Facebook raderat 30 000 konton, enligt it-sajten Techcrunch.

Facebook genomför just nu en pr-kampanj – vilket bland annat omfattar att 30 000 användarkonton blockas – som enligt Techcrunch är skademinimering i fall Front Nationals Marine Le Pen gör bra ifrån sig i nästa veckas presidentval.

Annons:


Etablissemangsmedia var snabba efter Donald Trumps spektakulära presidentvalsseger ifjol med att påstå att “falska nyheter” avgjorde valet. Detta är bakgrunden till varför Facebook nu stänger ner konton som sprider det man påstår vara falska nyheter, enligt Techcrunch.

Den första omgången i det franska presidentvalet kommer att hållas nu på söndag den 23 april. Enligt de senaste opinionsmätningarna kommer Marine Le Pen med största sannolikhet att gå vidare till den avslutande valomgången den 7 maj – där de två kandidater som fick flest röster i den första valomgången ställs mot varandra. Övriga kandidater i racet är Emmanuel Macron (oberoende), Benoît Hamon (Socialistiska partiet), Jean-Luc Mélenchon (oberoende) och François Fillon (Republikanerna).

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andras åsikter. Du är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver. Du måste ha en godkänd kommentar för att kunna kommentera fritt. Du har rätt att vara anonym. Läs våra fullständiga regler här

 • KRAFT DURCH PEPE

  Falska nyheter är allt som inte passar in i ((( Globalisternas ))) värdegrund. Man kan ärligt säga att Zuckerberg har näsa för affärer iallafall..

  • Gnurduff von vinkelstjärt

   Zuckerberg har börjat utvecklas till att bli en anarkist-kapitalist . . . Förr var han en mer vanlig data-nerd men nu lyder han de som betalar mest ! !

   Glad att jag aldrig haft FB , de har uppenbarligen en äcklig människosyn där ! ! !

 • Peter Jacobsson

  Jag undrar ju vem som bestämmer vad som är Fake News. Var det Fake News när man på FB kritiserade Löfvén för att han inte besökte IKEA när två oskyldiga mördades, trots att han var i Västerås vid det tillfället?

  • RMG49

   Alla ljuger för att “Money talks

 • RMG49

  Facebook är ett politiskt företag och det känns djävligt skönt att jag valt bort detta dårarnas paradis. Facebook själva är fake news.

Mer nyheter

Tipsa oss!

Missa inga nyheter!

Prenumerera på Nya Dagbladets nyhetsbrev!

Följ Sveriges nya framtidsmedia med nyheter, analyser, debatt och unika reportage! Få de viktigaste nyheterna i din mejl. Du kan när som helst avanmäla dig från nyhetsbrevet.

Send this to a friend