EU-topp vill se EU-armé som kan angripa Syrien

publicerad 25 april 2018

Guy Verhofstadt, EU-parlamentets Brexitsamordnare, säger att EU borde inrätta en egen armé, bland annat för att angripa länder som Syrien.

Verhofstadt talade i förra veckan i EU-parlamentet i Strasbourg. I talet lade den forne belgiske premiärministern ut sin vision för en framtida militärallians och armé tillsammans med EU:s medlemsstater. En sådan armé borde inrättas för att bland annat kunna delta i militära angrepp mot länder som Syrien, skriver The Telegraph.

Verhofstadts tal hölls efter det att USA, Storbritannien och Frankrike gemensamt bombade syriska regeringsmål. Verhofstadt menar att en EU-armé skulle kunna delta i sådana aktioner. Han benämnde en framtida EU-armé som “ett nytt transnationellt projekt som drivs av ett paneuropeiskt momentum”.
Men Guy Verhofstadt talade inte bara om en EU-armé i parlamentet. Han kritiserade även EU för att inte ha varit tillräckligt solida efter Brexitomröstningen i Storbritannien, som ska innebära att landet lämnar EU.


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!