EU förlänger sanktioner mot Ryssland i december

publicerad 12 november 2015
Det är främst vanligt folk som drabbats av EU:s sanktioner i form av stigande priser på mat och vardagsprodukter

I december har EU för avsikt att förlänga sanktionerna mot Ryssland ännu ett halvår, skriver den tyska tidningen Handelsblatt med hänvisning till källor i EU:s ledning.

Denna åtgärd behövs enligt Handelsblatt för att påskynda fredsprocessen i östra Ukraina.

EU påstår att Ryssland inte uppfyller Minsköverenskommelserna på rätt sätt trots vapenvilan i östra Ukraina. Beslutet att förlänga sanktionerna kommer av allt att döma att fattas på EU-toppmötet den 18 december.

Ryssland har dock alltid påpekat att det inte är part i Ukrainakonflikten och vill bidra till en snabbare lösning på konflikten.

Relationen mellan Ryssland och väst har försämrats på grund av kriget i Ukraina. I slutet av juli 2014 införde EU och USA sanktioner mot inte bara enstaka företag och privata personer, utan också hela ekonomiska sektorer i Ryssland, bland andra försvarsindustrin och högteknologiska industrier.

 

se.sputniknews.com
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.