Etnisk segregering i Israels kollektivtrafik

Publicerad 20 maj 2015, uppdaterad kl. 21:25
Foto: Ladyhawke/CC BY-NC 2.0
Foto: Ladyhawke/CC BY-NC 2.0

Palestinier som jobbar i Israel skulle från och med i dag ha förbjudits att åka samma bussar som israeler, enligt Israels försvarsminister.

– Projektet som skulle pågå under tre månader innebar att palestinier som jobbar i Israel inte får ta samma bussar som bosättare på Västbanken, säger ministeriets talesperson till France-Presse.

Annons:


Enligt nya regler skulle palestinier passera samma kontrollstationer på väg till och från jobbet. Det betyder att de inte längre kunde åka bussar som trafikerar mellan Israel och de israeliska bosättningarna på Västbanken.

Efter att det bröt ut en skandal har Israels premiärminister Benjamin Netanyahu beslutat att stoppa initiativet.

Israels president Reuven Rivlin har beklagat att initiativet om “bussegregeringen” mellan araber och judar uppstått.

Nu får alla åka israeliska bussar.

 

se.sputniknews.com

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andras åsikter. Du är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver. Du måste ha en godkänd kommentar för att kunna kommentera fritt. Du har rätt att vara anonym. Läs våra fullständiga regler här

Mer nyheter

Tipsa oss!

Missa inga nyheter!

Prenumerera på Nya Dagbladets nyhetsbrev!

Följ Sveriges nya framtidsmedia med nyheter, analyser, debatt och unika reportage! Få de viktigaste nyheterna i din mejl. Du kan när som helst avanmäla dig från nyhetsbrevet.

Send this to a friend