Errol Musk: “De kanske mördar Elon”

publicerad 7 september 2023
- av Isac Boman
Errol och Elon Musk.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


14 150 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


I en intervju med den brittiska tabloiden The Sun berättar Teslagrundaren och X-ägaren Elon Musks far Errol om sin oro över sonens konflikter med inflytelserika makthavare – och han är rädd för att ”skuggregeringen” kommer att låta lönnmörda honom.

Elon Musk har tidigare sagt att han kan komma att ”dö under mystiska omständigheter” – och den 77-årige fadern är rejält oroad för just eventuella mordförsök och har bett sonen att utöka sin säkerhetsapparat.

Bakgrunden är att Elon Musk för närvarande är föremål för diverse juridiska attacker från det amerikanska justitiedepartementet och porträtteras extremt negativt i den internationella pressen.

Nyligen deklarerade president Joe Biden också att ”det finns många sätt” man kan utreda techmiljardären på – och Errol menar att man kan komma att ta till blodigare metoder än rent juridiska för att stoppa sonen.

I slutet av augusti författade journalisten Ronan Farrow en artikel i New Yorker med titeln ”Elon Musks skuggstyre” där Musks inflytande kritiseras och där han utmålas som farlig och okontrollerbar. Enligt Errol är denna artikel att betrakta som ”en attack, en av skuggregeringen sponsrad öppningssalva mot Elon”.

– Den artilleriliknande uppmjukningen av fienden före den faktiska attacken och förberedelsen av det ständigt undergivna folket för attacken.

På frågan om han är rädd för att skuggregeringen ska ha ihjäl Elon så svarar han kort och koncist ”ja”.

Enligt Errol delar Elon numera hans farhågor kring lönnmordsförsök – bland annat eftersom Joe Biden varken vill förneka eller bekräfta om Elon Musk är att betrakta som en nationell säkerhetsrisk. Fadern har tidigare beskrivit sonen som ”en god kraft” som brinner för att bekämpa lögnare.

Elon är en kraft för det goda. Precis som Napoleon vill han göra saker bättre med Tesla, Neuralink, SpaceX och nu Twitter, där han avslöjar lögnare och dåliga människor som gör mycket dåliga saker”.

I december kommenterade Teslagrundaren själv hotbilden mot sig och menade att det ”är definitivt en risk” att han kommer att mördas.

– Ärligt talat är risken att något hemskt skulle hända mig, eller att jag bokstavligen skulle bli skjuten, ganska stor, sa han då.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!