Syrienkriget

Erdogan hotar skicka 3,6 miljoner invandrare till Europa

Om EU inte slutar kritisera Turkiets militära intervention i Syrien så hotar landets president med att ”öppna portarna” och skicka 3,6 miljoner till Europa.

Utspelet från president Recep Tayyip Erdogan kommer efter den starka kritik som uttryckts mot den turkiska regimens militära aktioner mot de av kurder kontrollerade delarna av nordöstra Syrien, rapporterar SVT.
I ett officiellt EU-uttalande står det att läsa att invasionen av nordöstra Syrien kommer leda till att destabilisera området ytterligare och ge Islamiska Staten utrymme och möjlighet att växa.

Hallå, EU, vakna. Jag säger det än en gång: Om ni försöker beskriva vår operation där som en invasion, så gör ni det lätt för oss: Då öppnar vi portarna och skickar 3,6 miljoner migranter till er, förkunnade Erdogan i ett tal i Ankara.

Från turkiskt håll påstår man att militäroperationen är nödvändig och i grunden handlar om att säkerställa Syriens territoriella integritet.

Organisationer som arbetar med flyktingmottagning i Turkiet får tiotals miljarder kronor i stöd, men landets kontroversielle president har redan tidigare hävdat att pengarna är otillräckliga och att Europa kommer att tvingas ta emot alla invandrare om landet inte får mer ekonomiska bidrag.

 


Isac Boman
isac.boman@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!