Syrienkriget

Sverige säljer krigsmateriel för 300 miljoner till Turkiet

Under 2018 uppgick exporten av krigsmateriel till Erdogans regim i Turkiet till 300 miljoner kronor, en ökning med 230 miljoner på bara ett år och den högsta summan under hela 2000-talet.

Även tidigare har Sverige sålt militär utrustning till den turkiska staten, men då i betydligt mindre omfattning. 2017 handlade det exempelvis om 70 miljoner kronor, skriver SvD.
Det finns en växande rädsla bland europeiska nationer att den militära utrustningen kommer att användas i Turkiets offensiv i norra Syrien och så sent som under onsdagen meddelade Finland att man stoppar all vapenexport till landet, Norge gav samma besked under torsdagen.

Morgan Johansson (S) som är ansvarig minister kommenterar i Svenska Dagbladet och menar att den utrustning som Sverige säljer till landet inte är krigsmateriel för strid.

 


Isac Boman
isac.boman@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!