Elon Musk lovar täcka rättegångskostnader för de som avskedats efter tweets

publicerad 7 augusti 2023
- av Sofie Persson
Många är de som avskedats för att ha uttryckt politiska åsikter på sociala medier.

Elon Musk utlovar att finansiera rättegångskostnader för de som avskedats på grund av att ha gillat eller lagt upp något på Twitter, eller X som plattformen numera kallas.

Han ber människor att ”vänligen meddela” om så har skett och att det inte ska finnas någon övre gräns för finansieringen.

Sedan den excentriske miljardären tog över Twitter förra året har markanta ändringar skett på plattformen, framförallt vad gäller ökad yttrandefrihet. Musk har också delat med sig av hur censuren kring plattformen fungerat tidigare, där han exempelvis avslöjat hur man skuggbannat inlägg. Han har även öppnat upp konton som blivit blockerade av uppenbart politiska skäl.

Musk gör nu en poäng av att man även kommer att ställa sig bakom den som blir orättvist behandlad av sin arbetsgivare på grund av att man gillat eller lagt upp något inlägg. Om så blir fallet, kommer man att finansiera de rättsliga kostnaderna, utlovar Elon Musk.

Om du har blivit orättvist behandlad av din arbetsgivare på grund av att du publicerat eller gillat något på denna plattform, kommer vi att finansiera din rättegångskostnad. Ingen övre gräns. Vänligen meddela oss”, skriver han.

Kommentarerna flödar starkt under Musks inlägg där åtskilliga berömmer hans initiativ samt även meddelar att man kommer att höra av sig.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!