Egyptisk regering börjar ta form

publicerad 9 juli 2013

Den tidigare finansministern Hazem el Beblawi tillträder som Egyptens nya premiärminister och Mohamed ElBaradei utnämns till vice utrikesminister, rapporterar internationella medier.

adli-mansur
Egyptens president Adli Mansur. Foto: NY Daily news, via Wikimedia Commons

Landets tillförordnade president Adli Mansur börjar nu fylla det egyptiska parlamentets poster. Men Egypten ska hålla parlamentsval efter att en ny författning godkänts i en folkomröstning, enligt ett dekret från interimspresidenten. Parlamentsvalet väntas hållas om ett halvår.

Försvarsminister Abdel-Fattar el-Sissi sade under tisdagen i statlig TV att ”nationens framtid är alltför viktig och helig för olika manövrar eller hinder”, enligt Fox News.

Blair kritisk mot Mursi-regeringen
En av de som varit kritisk mot den förra Mursi-ledda regeringen med Muslimska brödraskapet har varit Storbritanniens förra premiärminister Tony Blair.

– Det var inte situation där människor valde en regering bestående av Muslimska brödraskapet och sedan klev armén omedelbart in. Armén och folket gav regeringen en chans att arbeta men de förlorade det stödet, sade han nyligen till Sky News.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.