Efter segern mot IS – nu drar sig Ryssland ut ur Syrien

publicerad 11 december 2017
Rysslands försvarsminister Sergej Sjojgu samtalar med president Vladimir Putin

Rysslands president Vladimir Putin har beordrat att flytta hem de ryska styrkor som finns i Syrien. Beskedet kommer bara dagar efter att Ryssland meddelade att IS är besegrat i Syrien.

I förra veckan meddelade Vladimir Putin att Syrien är nästintill är helt fritt från terrorister. I helgen meddelade även Irak att landet har besegrat Islamiska staten, IS.

Situationen i Syrien förändras gradvis. De syriska regeringsstyrkorna, som stöds av den ryska militären, har befriat nästan hela Syrien från terrorister, inklusive de historiska kristna områdena, sade Putin i ett tal i förra veckan där han uppmanade de som flytt Syrien att återvända till sitt hemland, enligt RT.

Terrorgruppen Islamiska staten, IS, har lidit stora förluster på grund av den ryska interventionen i Syrien. Samtidigt har den USA-ledda koalitionen ökat sina angrepp mot IS under Donald Trumps presidentskap, vilket visat sig bära frukt.

Vladimir Putin har därför beordrat de ryska styrkorna i Syrien att återvända tillbaka till Ryssland eftersom kriget mot IS i praktiken är vunnet.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.