Donald Trump – USA:s president

publicerad 9 november 2016
kommunikationsplattform

Han trotsade allt motstånd och tystade alla kritiker. Republikanerna och Donald J. Trump blev presidentvalets stora segrare.

Donald John Trump är namnet på USA:s 45:e president.

Mot alla odds, tvärtemot vad spelbolagen, experterna och olika medietyckare hade förutspått så lyckades republikanernas Donald Trump ta en stor skrällseger och vinna det amerikanska presidentvalet.

Demokraternas Hillary Clinton har erkänt sig besegrad och ska enligt uppgifter i media ha ringt Trump för att gratulera honom. Den sittande presidenten Barack Obama har även hört av sig till Trump och de båda ska ha haft ett “bra samtal”.

Trumps seger beskrivs av många som den största skrällen i ett presidentval i modern tid och på sociala medier kan man se en tydlig delning där människor antingen är glatt överraskade och förväntansfulla över vad Trump nu kommer kunna åstadkomma som president eller ledsna, förbannade och chockade över att en kandidat som motståndarna från början aldrig trodde skulle ha en chans nu kommer att sitta i vita huset.

Rysslands president Vladimir Putin har också gratulerat Trump och Republikerna befäster också sin makt i kongressen där man behåller kontrollen, vilket enligt flera experter kommer att göra det enklare för Trump att genomdriva delar av sin politik.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!