Presidentvalet 2016

Donald Trump populäraste republikanen

Affärsmannen och mångmiljardären Donald Trump är Republikanernas populäraste kandidat till presidentvalet i USA 2016. Det visar en ny undersökning.

Trump, som annonserade sin presidentkandidatur i juni, har uppmärksammats för sina uttalanden om invandringen från Mexiko som drabbar USA. De invandringskritiska utspelen har gått hem hos republikanerna.

Enligt en undersökning från USA Today och Suffolk University är Donald Trump den kandidat som de republikanska väljarna vill se representera deras parti i presidentvalet nästa år. 17 procent vill se Trump som presidentkandidat.
Den näst mest populäre republikanen är Floridas förre guvernör Jeb Bush, som är yngre bror till George W. Bush. Jeb Bush uppges ha dragit in 114 miljoner dollar, motsvarande 970 miljoner kronor, på bara ett halvår. Ingen tidigare presidentkandidat har dragit in så mycket pengar tidigare.

Även om Jeb Bush dragit ihop en imponerande summa kan han inte jämföra sig själv med Donald Trump, vars privata förmögenhet uppgår till över 4 miljarder dollar, motsvarande 34 miljarder kronor.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!