Donald Trump hotar Bashar al-Assad på Twitter

publicerad 8 april 2018
Donald Trump kallade Syriens president Bashar al-Assad för ett djur på Twitter

Efter kemvapenattacken i Syrien går Donald Trump till hårt angrepp mot Ryssland, Iran och Syrien, vars president Bashar al-Assad kallas för ett ”djur” av Trump.

USA:s president Donald Trump skrev flera aggressiva inlägg på Twitter under söndagen. Twitterinläggen skrevs mot bakgrund av den kemvapenattack som ägde rum i den rebellkontrollerade syriska staden Khan Sheikhoun den 4 april och som kommit att kräva minst 86 personers liv, rapporterar BBC. USA och rebellerna i Syrien anklagar Bashar al-Assad och den syriska armén för att ligga bakom kemvapenattacken, trots att det inte är klarlagt vem som bär skulden.

På söndagen tog Trump till Twitter där han i en rad inlägg lade skulden för attacken på Ryssland, Iran och Syriens president Bashar al-Assad. Han varnade även för att det kommer bli ett ”högt pris att betala”.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.