Presidentvalet 2016

Donald Trump ångerfull över uttalanden

Republikanernas presidentkandidat Donald Trump har under de senaste veckorna tappat rejält i opinionsundersökningarna jämfört med motståndaren Hillary Clinton. I ett försök att vända den negativa trenden erkänner Trump att han ibland säger saker som han inte bör säga.

Sedan Donald Trump för ganska exakt en månad sedan valdes till Republikanernas presidentkandidat på partikonventet har hans opinionssiffror störtdykt. Orsaken sägs vara de kontroversiella uttalanden som Trump har gjort och som väckt stor uppmärksamhet i media.
Vid ett kampanjtal i Charlotte, North Carolina, på torsdagen valde istället Donald Trump att be om ursäkt för vissa av sina uttalanden.

Ibland, i debattens hetta, när jag talar om en mängd olika frågor, blir det inte alltid rätt ord eller man säger fel saker. Jag har gjort det, och tro det eller ej så ber jag om ursäkt för det. Särskilt om det kan ha påverkat personligen, sade Trump och fick applåder från sina supportrar, enligt TIME.

I veckan annonserade Trump att han genomför flera ändringar i sin kampanjstab. Bland annat plockas Stephen Bannon, tidigare ordförande för högertidningen Breitbart, in som ny kampanjchef. Bannon efteträder Paul Manafort, som lämnade in sin avskedsansökan under fredagen, på chefsposten.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!