Utrikes

Död IS-krigare var kusin till saudisk ambassadör

Thamer al-Sabhan

En nyligen mördad IS-krigare påstås ha identifierats som kusin till Thamer al-Sabhan, Saudiarabiens ambassadör i Irak. Detta gör att Irak nu kastar ut ambassadören ur landet.

För två veckor sedan dödades den saudiske IS-krigaren Abdel Saalam al-Sabhan. Efter att det avslöjats att IS-krigaren var kusin med Saudiarabiens ambassadör i Irak kastas han ut från Irak. Detta då han inte velat ta avstånd från sin kusin, skriver The Independent.
För bara några veckor sedan krävde Irak att Saudiarabien skulle avsätta Thamer al-Sabhan som ambassadör. Sedan al-Sabhan utseddes som Saudiarabiens första ambassadör i Irak ifjol har det ryktats om att al-Sabhan varit föremål för att bli avrättad av en shiamuslimsk militärstyrka.

Saudiarabien har ännu inte kommenterat att Irak kastat ut en av deras ambassadörer men sade tidigare i veckan att man hade förtroende för Thamer al-Sabhan.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!