Dessa kan få en plats i Trumpadministrationen

publicerad 9 november 2016
[slider id='32589' name='Trumpadministrationen förslag' size='full']

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


14 150 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Donald Trump kommer under de kommande fyra åren att ha en tuff uppgift med att ena en splittrad nation. Men vilka är det som ska hjälpa Trump med den uppgiften?

När Donald Trump svärs in som USA:s 45:e president i januari nästa år måste han fylla sin administration. NBC News har gått igenom vilka personer som är troligast att få nyckelpositionerna i Vita huset.

Som utrikesminister, den kanske viktigaste posten i Vita huset efter president- och vicepresidentposten, ses Newt Gingrich som ett troligt val. Gingrich, som kandiderade som president 2012 för Republikanerna, har varit involverad inom amerikansk politik i nästan 40 år och varit talman i representanthuset. Bob Corker, republikansk senator från Tennessee, ses som Trumps andraval för posten.

Den förre generallöjtnanten Michael Flynn ses som ett säkert kort som antingen försvarsminister eller som säkerhetspolitisk rådgivare åt president Trump. Detta ses som en trolig utnämning eftersom Flynn varit Trumps säkerhetsrådgivare under valkampanjen. Även Alabamasenatorn Jeff Sessions, en av de första republikaner som gav sitt stöd åt Trump, har figurerat som en potentiell försvarsminister.

Den före detta Goldman Sachs-anställde Steven Mnuchin väntas bli Trumps finansminister. Mnuchin har varit finansieringsansvarig för Trumps presidentvalskampanj. Även affärsmannen Carl Icahn har pekats ut som en potentiell finansminister.

Som justitieminister väntas Trump välja Rudy Guiliani, en mångårig och nära vän som också varit borgmästare i hans hemstad New York.

Lew Eisenberg pekas ut som handelsminister. Eisenberg är för närvarande finanschef för det republikanska partiet.

Som den inflytelserika rollen som Vita husets stabschef tros Trump välja Republikanernas partiordförande Reince Priebus.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!