Damm har översvämmats i Houston – boende uppmanas att fly

publicerad 29 augusti 2017

Stormen Harvey som dragit in över Texas och miljonstaden Houston har fört med sig omfattande översvämningar. En damm har översvämmats över och polisen uppmanar boende i närheten att omedelbart fly.

I helgen drog stormen Harvey in över Texas. Tusentals människor står utan tak över huvudet och ytterligare tusentals har räddats undan översvämningarna av räddningstjänsten, rapporterar CBS News.

Stormen väntas förvärras under onsdagen och torsdagen med uppemot 60 centimeter regn under onsdagen. Redan under tisdagen hade det omfattande regnet svämmat över en damm utanför Houston, som är USA:s fjärde största stad. Myndigheter har uppmanat boende i Brazoria County att omedelbart fly till säkerhet.

Samtidigt får Houstons borgmästare Sylvester Turner kritik för att han inte utfärdade en obligatorisk evakueringsorder till invånarna, vilket skulle kunna förhindrat de trafikstockningar som uppstått och även fått fler att ta sig till säkerhet.

Vid en presskonferens uppgav polisen i Houston att det förekommit inbrott i övergivna hus efter att folk flytt från översvämningarna.

Under tisdagen färdades president Donald Trump och Melania Trump med Air Force One till Texas för att besöka områden som drabbats av stormen Harvey.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.