Dalai Lama: ”Europa tillhör européerna”

publicerad 13 september 2018

Dalai Lama sade under en konferens i Malmö på onsdagen att Europa tillhör européerna och att flyktingar till Europa på sikt bör återvända och bygga upp sina hemländer.

Den tibetanske buddistmunken Dalai Lama, eller Tenzin Gyatso som han egentligen heter, besökte i dagarna Sverige och Malmö. Under onsdagen deltog han i en konferens där han svarade på en rad frågor. Dalai Lama sade under konferensen att Europa tillhör européerna och menade att även fast Europa har en skyldighet att hjälpa människor i nöd, så bör flyktingar på sikt återvända och bygga upp sina hemländer.

Jag tycker att Europa tillhör européerna, sade Dalai Lama, enligt AFP.

Det här är inte första gången som Dalai Lama uttalat sig kritiskt om massinvandring och flyktingpolitiken i Europa. 2016 sade han att Tyskland hade tagit emot ”för många flyktingar” och att dessa flyktingar endast har rätt att vara i Europa tillfälligt.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.