Utrikes

Dalai Lama: “Europa tillhör européerna”

Dalai Lama sade under en konferens i Malmö på onsdagen att Europa tillhör européerna och att flyktingar till Europa på sikt bör återvända och bygga upp sina hemländer.

Den tibetanske buddistmunken Dalai Lama, eller Tenzin Gyatso som han egentligen heter, besökte i dagarna Sverige och Malmö. Under onsdagen deltog han i en konferens där han svarade på en rad frågor. Dalai Lama sade under konferensen att Europa tillhör européerna och menade att även fast Europa har en skyldighet att hjälpa människor i nöd, så bör flyktingar på sikt återvända och bygga upp sina hemländer.

Jag tycker att Europa tillhör européerna, sade Dalai Lama, enligt AFP.

Det här är inte första gången som Dalai Lama uttalat sig kritiskt om massinvandring och flyktingpolitiken i Europa. 2016 sade han att Tyskland hade tagit emot “för många flyktingar” och att dessa flyktingar endast har rätt att vara i Europa tillfälligt.


Liknande artiklar


Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!  • Ämnen:
  • Dalai lama