CNN-direktör avslöjar hur kanalen manipulerar tittarna

publicerad 16 april 2021
- av Isac Boman
CNN:s tekniske direktör berättar hur kanalen manipulerar tittarna.

I en hemlig inspelning avslöjar CNN:s tekniske direktör Charlie Chester hur kanalen aktivt och medvetet manipulerar tittarna för att forma den allmänna opinionen – och för att få högre tittarsiffror.

– Vilken reporter som helst på CNN – vad de faktiskt gör är att de säger till personen vad denna ska säga. De leder dem alltid åt ett visst håll innan de ens öppnat sin mun. De enda personerna som CNN tillåter vara med är mestadels sådana som har en lång historia av att svälja betet, konstaterar han.

– Jag tror att det är en konstform att manipulera, att böja, att säga saker två gånger. Det är små subtiliteter för hur man manipulerar människor. Jag menar det är tillräckligt för att förändra världen, förstår du?


Annonser:


Charlie Chester avslöjar också i smyginspelningen som Project Veritas har släppt hur CNN aktivt använder coronaviruset och den påstådda pandemin för att hålla tittarna fängslade vid skärmen.

– Det handlar om rädsla. Rädsla påverkar tittarsiffrorna. Rädsla är vad som får dig att fortsätta titta, konstaterar han och menar att det är därför CNN konstant har de påstådda coronadödssiffrorna synliga på skärmen.

Enligt Chester brukar CNN-chefen Jeff Zucker ringa in till nyhetsrummet under livesändningar och beordra de anställda att visa coronadödssiffrorna på skärmen för att fånga tittarnas uppmärksamhet och att detta är viktigare än nyhetsreportagen de visar.

Han förklarar vidare att CNN aktivt manipulerar allmänheten och döljer detta för att främja sin politiska agenda.

– Ingen säger dessa saker högt men det är uppenbart baserat på ett stort antal nyheter som CNN har publicerat. Det faktum att vi har ett segment som kallas för ”The God Stuff” som är ett feel-goodprogram men som är ett dedikerat moment i slutet nästan som en glass som ska lindra allting annat som du har gått igenom (i programmet). Någonting sött att avsluta med eftersom allting annat är undergång och dysterhet.

Twitter möter kritik efter att man bara en dag efter avslöjandet stängt av Project Veritas-profilen James O’Keefe från plattformen med anklagelser om att han drivit falska konton.

Sedan tidigare har Nya Dagbladet rapporterar om hur CNN haft som målsättning att aktivt bekämpa den tidigare presidenten Donald Trump och hur kanalen gång på gång tar politisk ställning och i stort fungerar som ett vänsterliberalt propagandaorgan.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.