Chockbeskedet: Folksamlingar på fler än sex personer förbjuds i England

publicerad 9 september 2020
i London
Svenske läkaren Mikael Nordfors talar under protesterna mot coronarepressionen i London förra helgen.

Coronarepressionen hårdnar ytterligare i England, där folksamlingar med fler än sex personer nu kommer att förbjudas från och med måndag.

Från och med den 14 september kommer folksamlingar med fler än sex personer att förbjudas i England, uppger statsmediet BBC.

Däremot finns vissa undantag med förbudet. Den nya regeln gäller i hemmet, barer och kaféer både utomhus och inomhus, men förbudet gäller inte på skolor och arbetsplatser. Där får britterna samlas fler än sex personer åt gången.
Det kommer även att vara tillåtet att samlas fler personer på bröllop, begravningar och vissa sportevenemang – förutsatt att de görs “coronasäkert”.

Den som bryter mot den nya lagen kan få böter på 100 pund som också dubbleras om du fortsätter att bryta mot den och som max kan du få 3200 pund i böter som motsvarar cirka 36 000 svenska kronor.

De nya reglerna kommer att gälla i England. Skottland, Wales och Nordirland bestämmer sina egna virusrestriktioner.

Beskedet kommer bara en dryg vecka efter att över 20 000 britter samlats vid Trafalgar Square i massiva protester mot vad man anser vara en orimlig nedstängning av det brittiska samhället som har politiska och ekonomiska skäl snarare än hälsomässiga.

Storbritanniens premiärminister, Boris Johnson, väntas ge mer information senare under dagen.


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!