Utrikes

Bombdåd nära tyska ambassaden i Kabul – uppemot 80 döda

Minst 80 personer har omkommit och 350 skadats efter att en bilbomb detonerat i Afghanistans huvudstad Kabul under onsdagsmorgonen. Explosionen skedde i närheten av den tyska ambassaden.

Explosionen inträffade i ett diplomatområde i Kabul. Utöver Tysklands ambassad låg även Storbritannien, Turkiet, Kina, Kanada och Frankrikes ambassader i området.
Det var en bilbomb nära den tyska ambassaden, men det finns flera andra viktiga byggnader och kontor i närheten. Det är svårt att säga vad som var den exakta måltavlan, säger en talesperson för polisen i Kabul till TRT World.

Enligt uppgifter till Sky News ska den franska ambassaden skadats av explosionne, men att ingen människa inne i ambassaden kom till någon skada.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!