Över 230 döda i bombattacker i Mogadishu

publicerad 15 oktober 2017

Minst 231 människor rapporterats ha omkommit efter två bombattentat i centrala Mogadishu.

Minst 231 personer har dödats i två olika bombattacker som utfördes i Somalias huvudstad Mogadishu under lördagen. Den första attacken skedde utanför Safari Hotel i de centrala delarna av staden, då en lastbil fylld med sprängmedel detonerades. Det är också i denna attack som de flesta av de 231 personerna ska ha omkommit.

Den andra attacken ägde rum i stadsdelen Medina, även den centralt belägen i Mogadishu. Dödssiffran kan stiga ytterligare då det ännu inte är känt om fler offer ligger begravna under rasmassorna. Lördagens attentat ska vara det värsta som någonsin inträffat i landet, rapporterar AP.

Förutom de som redan omkommit har över 275 personer skadats i attackerna. I dagsläget pekas den islamistiska gruppen al-Shabab ut som ansvariga för dådet, även om de inte tagit på sig ansvaret.

 
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.