Bombattentat mot Egyptens inrikesminister

publicerad 5 september 2013

Muhammad Ibrahim, inrikesminister i Egypten, har blivit utsatt för ett mordförsök efter att en bomb detonerat vid en bilkonvoj som han färdades i.

Egyptiska tjänstemän är inte säkra på huruvida attentatet orsakades av en självmordsbombning eller att bomben detonerades via en fjärrkontroll, rapporterar AP.

Explosionen inträffade vid halv 11-tiden lokal tid vid Nasr-staden i Kairo, skriver BBC News. Dådet inträffade nära inrikesministerns hem på en väg kallad Mostafa El-Nahas, uppger Daily News Egypt.

Enligt ögonvittnen som Reuters talat med ska det ha handlat om en bilbomb. Den statliga nyhetsbyrån Mena uppger dock att bomben ska ha kastats från en byggnad.

Inrikesminister Ibrahim rapporteras vara oskadd efter attentatet. Enligt egyptiska säkerhetskällor som AP citerar ska ett tiotal människor ha skadats i samband med explosionen. Två personer ska enligt Russia Today ha skjutits ihjäl av egyptisk polis. De två var misstänkta för att ha utfört dådet.

Muhammad Ibrahim har ett förflutet som general. Han var den ende av ministrarna i den avsatte president Mursis regering som fick sitta kvar efter det att militären tog över styret, skriver TT.

BBC beskriver området där dådet inträffade som ett starkt fäste för anhängare till Mohammad Mursi och Muslimska brödraskapet.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!