Utrikes

Blodiga dåd mot kristna i Afrika

Bilden är illustrativ

Sex personer uppges ha skjutits ihjäl under en gudstjänst i Burkina Faso i söndags. Det rapporterar Världen idag. Nyligen skall även 17 personer ha dödats vid en barnvälsignelse i Nigeria. “Attacker mot kristna har pågått i hundratals år, i tusentals år. Varje dag. I en eller annan form”. Det skriver människorättskämpen Nuri Kino.

Christian Post skrev att 17 personer, däribland barn och modern till det välsignade barnet, dödades. Enligt ordföranden för ett lokalt myndighetsråd i det nigerianska område, där dådet ägde rum, gjorde de kristna inget för att provocera attacken.
Nu råder även stor sorg bland kristna i Burkina Faso. I söndags dödades en pastor och fem gudstjänstdeltagare i en protestantisk kyrka i norra delen av landet. Det rapporterar Reuters.

Oidentifierade beväpnade män skall ha kommit på motorcyklar och därefter öppnat eld mot de kristna, skriver BBC och meddelar, att två av pastorns söner fanns bland dem som dödades.

Reuters meddelar, att Burkina Faso har sett ett uppsving av islamistiskt våld det här året. Detta kan kopplas till militanta grupper i grannlandet Mali som vill utöka sina domäner.

En som har uppmärksammat dådet i Burkina Faso är journalisten och människorättskämpen Nuri Kino, som tycker att det är hög tid att uppmärksamma våldet som sker mot kristna runt om i världen. “Vi har slutat vara tysta”, konstaterar han.

 

Christopher Jarnvall/NB Nyhetsbyrån

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!