Bilderberg till Danmark

Det blir Danmark som får stå värd för 2014 års upplaga av det årliga Bilderbergmötet, som samlar några av världens inflytelserika personer inom politik, näringsliv och media.

publicerad 31 mars 2014
Demonstranter visar sitt missnöje i samband med att deltagarna anländer till 2012 års Bilderbergmöte som hölls i Virginia, USA

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


14 150 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


På Bilderberggruppens hemsida bekräftar man att mötet kommer att hållas i Danmark i slutet av maj. Vart någonstans i Danmark som mötet kommer äga rum framgår dock inte.

Bilderbergmötet har hållits i princip varje år sedan 1954. Namnet kommer från det holländska hotellet Hotel de Bilderberg, som var platsen för det första Bilderbergmötet.

Mötena går till på så sätt att ett hundratal personer, oftast verksamma inom politik eller finansvärlden, samlas bakom stängda dörrar. Mediebevakningen av Bilderbergmötena är oftast mycket sparsam, vilket kan bero på att flera mediechefer ofta närvarar vid mötena. Några exempel är svenske Jonas Bonnier och New York Times chefredaktör Jill Abramson, som båda deltog på 2012 års upplaga av Bilderbergmötet.

I samband med att 2013 års Bilderbergmöte hölls i engelska Watford på hotellet The Grove närvarade Partiet De Fria för att visa sitt missnöje mot ”allt som Bilderberggruppen står för”. Någonting som inget annat svenskt politiskt parti gjort hittills.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!