Utrikes

Bil körde in i folkmassa i samband med politisk demonstration

Våldsamheterna i samband med den tillståndsgivna “Alt right”-demonstrationen i Charlottesville, Virginia, nådde sin kulmen när en bil körde in en grupp med människor. Minst en person har avlidit och flera skadats.

Den nationella rörelsen i USA planerade att under lördagen hålla en tillståndsgiven demonstration i Charlottesville under parollen “Unite the Right” för att bland annat protestera mot att politiker beslutat att riva ner ett monument av sydstatsgeneralen Robert E. Lee.

Våldsamheter utbröt redan under natten till lördagen när ett hundratal nationalister hamnade i skärmytslingar med vänsterextremister. Under lördagen eskalerade våldet mellan Alt right-rörelsen och vänsterextremisterna vilket gjorde att polisen i Charlottesville tillsammans med borgmästaren bestämde att avbryta den tillståndsgivna demonstrationen och utlysa undantagstillstånd i staden.

Nationalistledaren Richard Spencer var en av flera nationella som blev angripen av kravallpoliser när de stannade kvar på platsen för att försöka hålla demonstrationen.

Senare under lördagen omkom en person efter att en bil kört in i en grupp vänsterextremister.

Enligt vittnesuppgifter ska föraren av bilen medvetet kört in i folkmassan, rapporterar Fox News.

Enligt nyhetsbyrån AP har 19 personer skadats i samband med att bilen körde in i folkmassan, och föraren ska ha gripits av polisen.

Liknande artiklar

Charlottesville speglar massmedias verkliga ansikt... Under de senaste veckorna har massmedias förhållningssätt till två olika skeenden stått i bjär kontrast till varandra på...
NyD-podden #10: Charlottesville, terror och åsikts... I Nya Dagbladets tionde poddavsnitt medverkar Alexander Almqvist-Paajanen, Markus Andersson och Isac Boman. Vi diskutera...
USA:s armé bygger tom stad – för att ”träna”... I Virginia, USA har en stad, helt utan invånare, byggts upp. Planen är att armén ska använda staden som stridsträning oc...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!