Utrikes

Bil körde in i folkmassa i samband med politisk demonstration

Våldsamheterna i samband med den tillståndsgivna “Alt right”-demonstrationen i Charlottesville, Virginia, nådde sin kulmen när en bil körde in en grupp med människor. Minst en person har avlidit och flera skadats.

Den nationella rörelsen i USA planerade att under lördagen hålla en tillståndsgiven demonstration i Charlottesville under parollen “Unite the Right” för att bland annat protestera mot att politiker beslutat att riva ner ett monument av sydstatsgeneralen Robert E. Lee.

Våldsamheter utbröt redan under natten till lördagen när ett hundratal nationalister hamnade i skärmytslingar med vänsterextremister. Under lördagen eskalerade våldet mellan Alt right-rörelsen och vänsterextremisterna vilket gjorde att polisen i Charlottesville tillsammans med borgmästaren bestämde att avbryta den tillståndsgivna demonstrationen och utlysa undantagstillstånd i staden.

Nationalistledaren Richard Spencer var en av flera nationella som blev angripen av kravallpoliser när de stannade kvar på platsen för att försöka hålla demonstrationen.

Senare under lördagen omkom en person efter att en bil kört in i en grupp vänsterextremister.

Enligt vittnesuppgifter ska föraren av bilen medvetet kört in i folkmassan, rapporterar Fox News.

Enligt nyhetsbyrån AP har 19 personer skadats i samband med att bilen körde in i folkmassan, och föraren ska ha gripits av polisen.