Utrikes

Skåpbil körde in i folkmassa i London

Minst en person har omkommit och tio skadats efter att en skåpbil körde in i en folkmassa i Finsbury Park, norra London. Polisen utreder händelsen som en misstänkt terrorattack.

Händelsen inträffade vid 00.20-tiden på måndagen. Skåpbilen ska ha i hög fart kört in en folkmassa utanför en sunnimuslimsk moské i Finsbury Park, vilket ligger i norra London.

Minst en person har omkommit och ytterligare tio personer har förts till sjukhus. Föraren av skåpbilen, en 48-årig man, har gripits av polisen, skriver The Telegraph.

Enligt premiärminister Theresa May utreder polisen händelsen som en misstänkt terrorattack. Bland annat eftersom händelsen utspelade sig utanför en moské och att det kunde föreligga antimuslimska motiv.

Liknande artiklar

Tiotusentals demonstrerade till stöd för fängslade... 20 000 personer gav sig ut på Londons gator i helgen för att demonstrera till stöd för den fängslade islamkritikern Tomm...
Machete-angrepp var 90:e minut i Storbritannien Nya siffror visar en dramatisk ökning av machete-angrepp i Storbritannien. Majoriteten av angreppen sker i den mångkultu...
Efter mystiska förgiftningen – polisen uppmanar al... Brittisk polis uppmanar nu alla personer som befunnit sig på en restaurang i Salisbury att noggrant tvätta sina kläder. ...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!  • Ämnen:
  • London