Foto: Sunil060902/CC BY-SA 3.0

Skåpbil körde in i folkmassa i London

Publicerad 19 June 2017, uppdaterad kl. 9:37

Minst en person har omkommit och tio skadats efter att en skåpbil körde in i en folkmassa i Finsbury Park, norra London. Polisen utreder händelsen som en misstänkt terrorattack.

Händelsen inträffade vid 00.20-tiden på måndagen. Skåpbilen ska ha i hög fart kört in en folkmassa utanför en sunnimuslimsk moské i Finsbury Park, vilket ligger i norra London.

Annons:


Minst en person har omkommit och ytterligare tio personer har förts till sjukhus. Föraren av skåpbilen, en 48-årig man, har gripits av polisen, skriver The Telegraph.

Enligt premiärminister Theresa May utreder polisen händelsen som en misstänkt terrorattack. Bland annat eftersom händelsen utspelade sig utanför en moské och att det kunde föreligga antimuslimska motiv.

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andras åsikter. Du är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver. Du måste ha en godkänd kommentar för att kunna kommentera fritt. Du har rätt att vara anonym. Läs våra fullständiga regler här

Mer nyheter

Tipsa oss!

Send this to a friend