Biden: “Positivt att vita blir en minoritet”

Befolkningsutbytet i Väst

publicerad 20 april 2023
- av Per Nordin

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


14 150 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Det fortgående flödet av migranter ska fortsätta till USA tills vita europeiskättade amerikaner blir en minoritet – ett folkutbyte som ska ses som något positivt och som “en styrka”. Åtminstone om man får tro den amerikanske presidenten Joe Biden.

Det var 2015 som Joe Biden, i egenskap av vice president, deklarerade att han inte har någon önskan att stoppa massinvandringen av muslimska, afrikanska och latinamerikanska folkgrupper till USA, utan istället menade att inströmningen är någonting amerikaner kan känna sig ”stolta” över.


Artikeln är en återpublicering från den 15 april 2021.


Vågorna (av migranter) fortsätter. Det kommer inte att stoppas och det är ingenting som vi bör vilja stoppa. Faktum är att det är en av de saker som jag anser att vi kan vara stoltast över…

Med glädje konstaterar han vidare att amerikaner av europeiskt ursprung snart kommer att bli en minoritet i USA samt att detta är någonting positivt och en del av USA:s styrka.

– Människor som jag som är av vitt europeiskt ursprung kommer för första gången 2017 att vara i absolut minoritet i USA. Absolut minoritet. Färre än 50 procent av befolkningen i USA från och med då kommer att vara vita européer. Det här är ingenting dåligt – det är en källa till vår styrka, deklarerade Biden.

Efter att Biden installerades som president har han fortsatt på denna linje och redan börjat liberalisera den migrationspolitik som den betydligt mer konservative föregångaren på posten – Donald Trump förde. Bland annat har Biden valt att stoppa finansieringen av muren mellan USA och Mexiko som skulle skydda gränsen och avhålla illegala migranter, tagit bort reseförbudet till 14 länder samt gjort det enklare för illegala invandrare att få uppehållstillstånd och medborgarskap i USA.

Minst 11 miljoner illegala invandrare befinner sig för närvarande i USA. Framom att repatriera dessa till sina hemländer vill Biden och hans administration även införa olika åtgärder som gör det enklare för migranterna att stanna i landet.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!